Гешев обвини управляващите в погазване на законите и правилата

Иван Гешев
01.07.2023 / 21:45

Бившият главен прокурор Иван Гешев обвини управляващите в "погазване на законите и правилата, което вече не се прикрива дори от елементарно приличие". Във профила си във фейсбук той написа:

"Официално управляващата коалиция, която неофициално не е коалиция, заяви, че Висшият съдебен съвет е нелигитимен да избере нов главен прокурор. Но същият този ВСС според същата тази коалиция бил легитимен да ме отстрани като главен прокурор".

Според него целта на бързането е "да се спази графика на задкулисието" и да се изпревари решението на Конституционния съд, което да спре процедурата срещу него.

Гешев беше отстранен като главен прокурор на 15 юни след решение на ВСС. На негово място беше избран Борислав Сарафов като временно и.д. главен прокурор.

Вчера три парламентарни групи – на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, внесоха проект на решение за декларация на НС, която съдържа призив към ВСС да спре процедурата по избор на нов главен прокурор до избор на нов състав на Съвета и приемане на конституционните промени.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев