Областна дирекция на МВР Ямбол организира ден на отворените врати днес

...............................................
04.07.2023 / 11:29

Областна дирекция на МВР Ямбол организира ден на отворените врати днес, 4 юли, от 10:00 часа. Поводът е професионалния празник на служителите от МВР – 5 юли и 144-години от създаване на Министерство на вътрешните работи. Пред сградата на дирекцията, мероприятието ще стартира с демонстрация на полицейски дейности с участие на служебни кучета. Ще бъде изложена и специализираната техника, използвана от служителите на ОДМВР – Ямбол и РДПБЗН – Ямбол при изпълнение на специфичните им служебни задължения. Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с техническите параметри служебните машини, както и с работата и задълженията, с които е свързано ежедневието на служителите от МВР.

Областна дирекция на МВР в Сливен също покани днес жителите и гостите на града да се присъединят към празничното отбелязване на 144 години от създаване на Министерството на вътрешните работи. Празничната програма започна в 10:00 час пред паметника на Хаджи Димитър и включва приветствие към служителите на МВР, тържествен молебен за здраве, закрила и успех на полицейските части и знамената на Република България и представителното знаме на Областна дирекция на МВР-Сливен, поднасяне на венци на признателност към подвига на загиналите за свободата на България и на полицейските служители, отдали живота си в изпълнение на служебния си дълг. Специализирани автомобили и техника, използвани в ежедневната работа на полицията и от специалните части на дирекцията, ще бъдат изложени на площада и при желание могат да бъдат разгледани отблизо. Ще има възможност да бъде изпробвана техниката, използвана от пътна полиция за проверка на алкохол и скорост, методите и оборудването за разследване на престъпления на криминалистическата лаборатория и други.

Същевременно служителите от системата на МВР излизат на протест - с искане за по-високи заплати. Протестът ще се проведе в извънработно време днес и в четвъртък. Исканията им са за минимум 10 процента увеличение на заплатите. Според синдикатите сегашните параметри на Бюджет 2023 не отчитат нуждите на сектор "Сигурност", не мотивират служителите във вътрешното министерство и не отчитат тяхното натоварване. Вчера финансовият министър Асен Василев беше категоричен, че допълнителни пари за МВР в този бюджет няма. От синдикатите се заканиха, ако не бъдат чути, да организират национален протест между двете четения на бюджета в парламента.

Източник: Радио 999
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев