Криминална хроника Сливен - 11.07.2023 г.

Полиция Сливен
11.07.2023 / 20:25

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОДМВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 10.07.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 11.07.2023 Г.

 

Нова Загора: Полицейски служители са хванали мъж с крадени вещи и инструменти. Вчера, около 13:00 часа, на пътя между град Нова Загора и село Езеро, екип на Териториална полиция към РУ-Нова Загора, извършващ обход в малките населени места, е забелязал мъж, който бута детска тротинетка, на която е закрепен чувал. При извършената проверка се установява, че в чувала има вещи- ел. циркуляр, ъглошлайф, различни кабели и детски играчки, обект на кражба от частен имот в село Богданово. Мъжът е криминално проявен на 49 години от град Нова Загора. Задържане е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

38-годишен мъж, водач на товарен автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена от пътни полицаи в село Млекарево по време на ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

Сливен: 55-годишен мъж, водач на лек автомобил „Рено“, е хванат да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена на 10 юли в село Желю войвода от екип на участък „Петолъчка“, извършващ обход в малките населени места на община Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 6 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в сухи треви, без да причинят преки щети, в градовете Сливен, Нова Загора и село Бял кладенец.

Късо съединение е причинило пожар в лек автомобил „Ауди А4“. Произшествието е възникнало по време на движение на 10 юли в 16:20 часа в село Тополчане. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причинени са щети по двигателния отсек. Спасена е останалата част от автомобила.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев