Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк ще говори пред евродепутатите

Европейски парламент
19.07.2023 / 12:29

В четвъртък евродепутатите ще приветстват върховния комисар на ООН по правата на човека Волкер Тюрк за дебат относно глобалното състояние на правата на човека и основните свободи.

Посещението на г-н Тюрк в подкомисията по правата на човека на Европейския парламент и комисията по граждански свободи идва точно след 30-ата годишнина от Виенската декларация, отбелязана през юни, забележителен документ, с който се създаде службата на Върховния комисар по правата на човека и пред 75-ата годишнина от Всеобщата декларация за правата на човека през декември. Последното ще бъде и основният фокус на конференцията на високо равнище на Европейския парламент в Брюксел на 29 ноември 2023 г.

Речта на върховния комисар по време на първото му посещение в Европейския парламент от назначаването му през октомври 2022 г. също следва скорошно посещение на членове на ЕП на Подкомитет по правата на човека в Женева, Швейцария, където те обсъдиха защитата и насърчаването на правата на човека в световен мащаб със служители на ООН и други заинтересовани страни, включително с г-н тюрк.

 

КОГА: четвъртък, 20 юли в 11:00 CEST.

КЪДЕ: Стая 4Q1 в сградата ANTALL на Европейския парламент в Брюксел.

 

Можете да гледате дебата на живо тук . (20.07.2023 г.)

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев