Вертолет от Крумово спаси бременна туристка, пострадала в Пирин

Вертолет „Кугар”
23.07.2023 / 11:46

Екипаж на вертолет „Кугар” от състава на 24-та авиационна база "Крумово" извърши спасителна операция на пострадала туристка в Пирин.

Вчера следобед бременна туристка е претърпяла инцидент под връх Вихрен в местността "Казаните".

От Министерството на отбраната посочват, че пациентката е транспортирана до болницата в Разлог с хеликоптера, където е поета от специализиран медицински екип, стабилизирана е и е поставена под наблюдение. Спасителната мисия е завършила успешно.

Операцията е проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов след искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Екипажът на вертолета е бил в състав: командир подполковник Пламен Дончев, помощник-командир капитан Йонка Хаджиева, борден техник старши лейтенант Селда Ахмедова, спасители - старши сержант Стоян Колев и младши сержант Велислав Аръков, посочват от МО.

За съжаление по-късно спасената жена е загубила бебето си.

Директорът на болницата в Разлог д-р Радка Божикова обясни, че е направено всичко необходимо, за да може да се спре кървенето.

"Пациентката е знаела, че бременността не се развива, както трябва. Най-вероятно е вследствие на високата надморска височина, физическото натоварване“, обясни д-р Божикова.

Бременната е била в 11 гестационна седмица, в момента е в стабилно състояние и се чувства добре.

Източник: БНР
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев