Медик сигнализира за нередности в МБАЛ-Поморие, иска уволнения

МБАЛ-Поморие
26.07.2023 / 14:43

Д-р Цветелина Миткова-Гечевска сигнализира медиите за нередности в МБАЛ-Поморие, при което поиска уволненията на управителя на болницата Кирил Хинов и на гл. мед. сестра Надя Кирева.

Акушер-гинекологът твърди, че служителите в лечебното заведение заблуждават пациентите си, че има налични работещи кувьози. Тя информира, че тези „сандъци, наречени кувьози, са без терморегулация“. По думите й ползването им може да е причината за инциденти при новородените.

Педиатърът е с 32-годишна практика в здравеопазването. Тя постъпва на работа в МБАЛ-Поморие през септември 2022 година, а преди това е била неонатолог от 2016 година в „Майчин Дом“-София и е с неонатологични курсове за работа в III-то ниво.

Точно опитът й в тази сфера показва, че тези апарати не са като в другите болници – „СофияМед“, МБАЛ-„Света София“, УНБАЛ-„Света Анна“, МБАЛ „Св. Мина и Медика“-Русе. Това я навежда на мисълта, че има непорочни практики в болницата от определени служители в нея.

Педиатърката е изпратила рапорти с проблемите от местното здравно заведение до Регионалната здравна инспекция-Бургас, откъдето са потвърдили нередности срещу главна мед. сестра Надя Кирева, старша акушерка Капка Даскалова, акушерката Иванка Колева и други.

Източник: https://www.iskra.bg/medik-signalizira-za-nerednosti-v-mbal-pomorie-iska-uvolnenia/
Снимка: МБАЛ-Поморие
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев