Облаци и дъжд през следващото денонощие ще донесе над България прохлада

Времето за 27.07.2023 г.
26.07.2023 / 21:13

През нощта срещу четвъртък студен атмосферен фронт ще донесе значителни валежи и силни гръмотевични бури над Западна и Централна България, като процесите бавно ще се изнасят на изток. Вятърът в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще смени посоката си и ще е от северозапад, с него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще се понижат и ще са в широки граници между 15° и 17°С. Малко по-ниски - в планинските райони. През деня в четвъртък подобряване на времето ще има над западните райони, но през деня ще се образуват силни гръмотевични бури над Централна и Източна България. Максималните температури ще са между 24° и 29°, съобщават от НИМХ.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е от 13°-14° на Шабла до 26° в Бургас. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива. Главно над Източна Стара планина и Странджа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 15°, но 2000 метра - около 8°.

В Сливен ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад. Минималната температура ще е 19°, а максималната 26°.

Източник: НИМХ и sinoptik.bg
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев