Задържан е соченият за извършител на жестокия садизъм с макетно ножче върху момиче

Полицейски автомобил - снимката е илюстративна
30.07.2023 / 11:43

По искане на районната прокуратура в Стара Загора полицията в града задържа за 72 часа 26-годишния мъж, сочен за извършител на безпрецедентно посегателство над 18-годишно момиче в Стара Загора.

Момичето е обезобразено с макетно ножче. Нарязани са й ръцете, краката и гърдите, носът е счупен, цялата й коса е подстригана с машинка насила, по главата също има рани. Младата жена е спасена, но са ѝ направени 400 шева.

От прокуратурата изпратиха съобщение до медиите, че е предявено обвинение и е постановено задържане за срок до 72 часа спрямо мъжа, за това, "че в периода от 24 юни 2023 г. до 25 юни 2023 г., в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се е заканил с убийство на 18-годишно момиче, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му".

"На два пъти той е изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение. Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България", допълниха от прокуратурата.

Според информацията след укриване мъжът е бил задържан в автомобил от полицейски служители от ОД на МВР - Стара Загора на 30 юли 2023 г., около 7:30 ч., на входа на града.

26-годишният мъж е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража".

След като случаят стана публично достояние последва вълна от въпроси и негодувание, след като на втора съдебна инстанция обвиняемият за нападението първоначално беше пуснат от ареста, защото случилото се било „лека телесна повреда”. Във връзка със случая, в Стара Загора организират шествие в понеделник, а кметът на града Живко Тодоров обяви пълна подкрепа за пострадалото момиче. Министърът на правосъдието Атанас Славов призова прокуратурата да проведе пълно, обективно и задълбочено разследване на обстоятелствата, като се използва целият инструментариум на закона, за да защитят невинната жертва и обществения интерес.

По-късно през деня се очаква на съвместен брифинг на полицията и прокуратурата, за да бъдат оповестени повече подробности по случая.

Източник: nova.bg, Димитър Абрашев/БТА
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев