Спасител наби френски гражданин в Поморие заради чадър на плажа

Поморие
30.07.2023 / 12:35

Френски гражданин е бил бит от спасител в свободната зона между плаж 1 и плаж 2 в Поморие, съобщава БНР.

Повод за агресията е чадър на плажа - собственост на спасителя. Спасителят настоял мъжът и семейството му да се отдалечат от сянката.

При опит да подаде сигнал в полицията, френският гражданин бил жестоко бит. Случаят е от 24 юли.

"Мъжът ми ми каза - дай да дам телефона, какъв е номерът на полицията, да се обадим на полицията, че ни притесняват тук. В момента, в който се обърна напред, беше ударен отляво в слепоочието, която му счупи очилата.След това няколко удара директно в лицето, в очите, ритници”, разказа Людмила Тодорова – съпруга на пострадалия.

От бургаската полиция съобщиха за БНР, че е образувана преписка.

Семейството на френския гражданин от 20 години идва на почивка в Поморие.

Спасителят Христо Кюлбасанов твърди, че е бил провокиран от чужденеца.

"Аз съм виновен, не искам да се оправдавам, ще си нося последствията за това, което направих, беше грозно. Извинявам се на всички, които са били свидетели на тази грозна гледка. Не му се извинявам", каза Кюлбасанов по bTV.

"Този господин от години провокира спасителите. Във въпросния ден не бях на работа, не бях спасител, но бяхме със семейството си на плажа. На обяд се прибрахме и чадърът остана свободен при кърпа.Дойдох по-рано, преди жена ми и седнах с колегите - все едно е медицински пункт”, каза Кюлбасанов, който е старши спасител на плажа Поморие-изток. По думите му сбиването започнало на третия път, когато той помолил французина и съпругата му да се преместят. Според него французинът го е обидил.

„Когато отидох трети път, той демонстративно мръдна с 10 см. Легна и започна да ми се смее. Рита ме по крака и загубих самообладание”, обяснява Кюлбасанов.

Французите отрекоха казаното от българския спасител.

„Бях на плажа с жена ми и 13-годишния ни син. Нямаше никой до чадъра, нямаше кърпа. Започнахме да се настаняваме под чадъра, дойде спасителят и ни каза, че това е неговият чадър“, добави тя.

Съпругата на французина каза, че са се отдалечили.

"Сбиването стана след около 30 минути. Господинът дойде и започна да отваря чадъра, бяхме на повече от два метра и той ни каза да се отдръпнем, защото няма достатъчно място за жена му под сянката. Ние отказахме", добави тя.

Французинът добави, че ще заведе дело.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев