Очаква ни слънчев и горещ петък, има обявени кодове за опасно време

Времето за 04.08.2023 г.
03.08.2023 / 18:28

През нощта ще бъде предимно ясно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб вятър от изток-югоизток, в останалите райони ще бъде почти тихо. В петък (4 август) ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд главно в планините в Западна България ще има купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност, и там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от изток-югоизток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от н. Калиакра - около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но вечерта ще започне да се усилва.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд в масивите в Западна България ще е с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 23°.

В Сливен ще бъде слънчево и горещо с максимална температура около 37° и минимална около 24°.

Синоптиците обявяват жълт и оранжев код за потенциално опасно и опасно време и горещини в цялата страна. Оранжев код с очаквани до 41 градуса ще е в сила за 10 области - Плевен, Велико Търново, Русе, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. В останалата част на България кодът ще е жълт и се очакват до между 35 и 38 градуса, в София - около 36°.

Още снимки от новината

Кодове за опасно високи температури са в сила за 4 август

 

Източник: НИМХ и sinoptik.bg
Снимки: Станимир Петков и НИМХ
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев