Втори протест срещу насилието ще се проведе в Стара Загора

Протест
05.08.2023 / 16:30

Втори протест в подкрепа на 18-годишното момиче, нарязано с макетен нож, ще се проведе на 8 август пред сградата на Съдебната палата в Стара Загора. Той е насрочен за 18:00 часа, съобщи Моника Маринова, близка на семейството на потърпевшата, един от организаторите на събитието. Това събитие ще е срещу насилието като цяло, заяви тя.

По думите на Маринова, причините протестът да се случи на 8 август са няколко - в понеделник 18-годишното момиче ще бъде подложено на съдебно-медицинска експертиза, мярката на обвиняемия за деянието ще се гледа в сряда (09.08),освен това на 7 август е и футболният мач на клуб Берое, който също се обявява срещу насилието. Не по-малко важен е и фактът, дори напротив, че в понеделник заседава извънредно Народното събрание след като Правната комисия разгледа промени в НК именно заради случая с 18-годижната старозагорка.

В петък момичето даде показания пред Районната прокуратура в Стара Загора. Като въз основа на свидетелските ѝ показания са повдигнати нови обвинения срещу задържания за посегателството.

Източник: БНР
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев