Криминална хроника Сливен - 07.08.2023 г.

Полиция Сливен
07.08.2023 / 10:32

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОДМВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 04.07.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 07.08.2023 Г.

 

Сливен: Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители при патрулна дейност в град Сливен. На 6 август, около 16:20 часа, на ул. „Йордан Богдар“, екип на група „Охрана на обществения ред“ е извършил проверка на 18-годишен младеж от град Сливен. В него е намерено и иззето пликче, съдържащо суха листна маса, която при теста реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

28-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 4 август, около 14:30 часа, в сливенския квартал „Младост“, при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

На 5 август, около 18:00 часа, е получен сигнал за настъпило пътно произшествие без пострадали с причинени леки материални щети. Лек автомобил „Мазда“, управляван от водач на 67 години, при движени по бул. „Цар Симеон“ е ударил паркиран лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 2,00 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

Котел: 20-годишен водач на лек автомобил „Ауди“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 4 август в село Градец от полицейски служители към участъка в селото. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

Нова Загора: 34-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“ е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 4 август, около 23:50 часа, в град Нова Загора от полицейски екип, при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на наркотични вещества, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 24 сигнала за произшествия в дните от 4 до 7 август. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви и отпадъци в землищата на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Оказана е помощ при пренасяне на болен до линейката от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Оказана е техническа помощ при сигнали, получени на 6 август в интервала от 12:00 до 17:30 часа, за паднали дървета и клони - паднали дървета върху лек автомобили на ул. "Кап. Г. Мамарчев", кв. „Дружба“ и кв. „Клуцохор“ в град Сливен, сигнали за паднало дърво на пътното платно на ул. „Асеновска“ и паднало дърво върху гараж на ул. „Г. Икономов“ в град Сливен; сигнали за паднали дървета и клони върху пътното платно на пътя Нова Загора- Раднево и пътя с. Коньово пътя - с. Съдиево в община Нова Загора; отстраняване на паднали дървета на моста при град Шивачево и пътя с. Оризари- с. Баня в община Твърдица.

Неправилно използване на туристическа газова бутилка е причинила пожар в къща, намираща се в новозагорския квартал „Шести“. Сигналът е получен на 5 август в 16:40 часа. Причинени са щети по покривните конструкции на 3 съседни сгради. Унищожено е домашно имущество и битова техника. Пострадали няма. Спасени са 2 сгради.

Три екипа на РСПБЗН-Твърдица и един на РСПБЗН-Сливен, съвместно със служители и техника от ДГС-Твърдица и жители на село Оризари, са гасили пожар в житна нива. Сигналът е получен на 4 август в 16:28 часа. Пожарът е тръгнал от запалени сухи треви на банкета до път І-6 в землището на село Оризари и е обхванал житна нива. Унищожени са 4 декара от нивата, 300 бали слама, 2 декара овощна градина. Спасени са 10 декара нива, 1 бензиностанция, 2 стопански постройки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев