Битият от Динко мъж в Равда се оказа в схема за просия, задържаха организатора

...............................................
10.08.2023 / 16:17

Криминалисти от Бургас задържаха 58-годишен криминално проявен, който склонявал трима мъже към просия срещу обещание за добри доходи. Единият от просяците е именно нападнатият в Равда от ямболския бизнесмен Динко Вълев.

Тарторът организирал стройна система, в която всеки от просещите заемал определено място. Единият от тримата - 55-годишен мъж от Ловеч, обичайно се представял с увреждания и че е загубил една ръка или двата си крака. Той е пребивавал най-често на територията на Бургаски регион, като освен в Бургас и Равда, епизодично се е появявал и в Созопол, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Въпросният мъж е същият, към когото Динко от Ямбол прояви агресия и разпространи клип в социалните мрежи, след което му бе повдигнато обвинение, но беше освободен срещу парична гаранция.

Другите двама в схемата - на 30 и 59 години просели основно в Пловдив и Варна, като често били ротирани от 58-годишния бургазлия.

Задържаният договорил с тримата просещи различно съотношение при разделянето на "печалбата", като подсигурявал и транспорта до "работното им място". 58-годишният ще остане в ареста за срок до 24 часа.

Тримата просещи са разпитани в качеството на пострадали "жертви на трафик". Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура по компетентност.

На 6 август т. г. бе разпространен клип на просещ мъж пред хипермаркет в Равда, представящ се за инвалид без крака. На клипа се вижда как друг мъж го събаря от количката и го издърпва от нея. Представящият се за инвалид се изправя на крака и тръгва в неизвестна посока. Мъжът, който разобличи просещият "инвалид" бе арестуван заради арогантно поведение. Тогава той каза пред медиите, че няколко пъти съобщавал на отговорните органи за измамата, но никой не обръщал внимание на думите му.

Източник: https://dnes.dir.bg/krimi/bitiyat-ot-dinko-mazh-v-ravda-se-okaza-v-shema-za-prosiya-zadarzhaha-organizatora
Снимка: Фейсбук
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев