Заседание на Консултативният съвет по овощарство и зеленчукопроизводство

...............................................
11.08.2023 / 09:52

В Министерство на земеделието и храните е насрочено заседание на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство.

След като на вчерашния консултативен съвет за млякото беше оповестено, че НАП и Агенцията по храните проверяват причините за скъпите млечни продукти в магазините, на фона на скандално ниската изкупна цена на суровото мляко, днес държавата и бранша трябва да очертаят спешни мерки за другият кризисен земеделски сектор - производството на плодове и зеленчуци.

Не е нормално България, с високоплодородните си площи, да внася плодове и зеленчуци, възмути се още при встъпването си в длъжност земеделският министър Кирил Вътев.

По неофициална информация на бранша - около 80 на сто от плодовете и зеленчуците, които консумираме у нас се внасят, въпреки че години наред управляващите агроведомството обявяват тези производства за важни и чувствителни.

Междувременно продължават проверките на инспектори на НАП и Агенцията за безопасност на храните за установяване на причините за повишените цени на млякото и млечните продукти в магазините въпреки ниските изкупни цени на суровините и поевтиняването на тока и газа.

Източник: БНР
Снимка: Ани Петрова
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев