20 г. затвор за насилник, убил майка си с лопата, защото защитила от побой внучето си

Съдебен чук
11.08.2023 / 11:14

Окръжният съд в София призна за виновен и осъди на 20 години "лишаване от свобода" при строг режим столичанин, убил майка си с лопата, съобщиха от прокуратурата.

Подсъдимият е признат за виновен за това, че на 06.03.2022 г. около 21:45 часа в Драгоман умишлено е умъртвил майка си, като й нанесъл удар с металната част на лопата в главата, като й причинил открита черепно-мозъчна травма, а убийството е извършено по особено мъчителен начин за жервата.

Възрастната жена живеела в Драгоман в едноетажна постройка, където отглеждала внуците си - едно, от които било дете на сина й, който също често отсядал при нея.

Мъжът нямал постоянна работа и доходи, често злоупотребявал с алкохол, имал и криминални прояви. Под влияние на алкохола той ставал агресивен спрямо околните и често нанасял побои над майка си и над малолетния си син.

На 6 март м.г. синът отново цял ден консумирал алкохол. Вечерта майка му и синът му си били легнали в стаята, като в един момент момчето отишло да пие вода. Баща му се подразнил от преминаването в хола и без причина го изритал с крак в областта на главата. От удара детето паднало на земята, а бабата се намесила незабавно. Тогава синът й взел намиращата се наблизо лопата и нанесъл смъртоносен удар по главата на майка си.

Пострадалата била незабавно приета в УМБАЛСМ "Пирогов", където починала на 7 април, въпреки усилията на лекарите да я спасят.

Източник: https://dnes.dir.bg/temida/20-g-zatvor-za-nasilnik-ubil-mayka-si-s-lopata-zashtoto-zashtitila-ot-poboy-vnucheto-si
Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев