Директорът на „Пирогов“: Простреляната жена е в тежко състояние, но без опасност за живота

Болница "Пирогов"
17.08.2023 / 08:48

Две операции са направени на жената, простреляна вчера в столичния квартал „Драгалевци“. Това съобщи на брифинг пред журналисти директорът на УМБАЛ „Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

"Жената е на апаратна вентилация. Тя е в съзнание, но е в тежко състояние", уточни той. По думите му животът ѝ не е в опасност.

Д-р Димитров коментира, че двете операции са били на ръка и гръден кош. "Екипите са си свършили работата. Нощта е минала спокойно за пациентката", добави той. Директорът на "Пирогов" обясни, че жената няма как да бъде разпитана, защото в момента е на апаратна вентилация и не може да говори.

"В съзнание е относително, но тя не може да говори. Бихме казали, че критичния момент е преминал, но състоянието й е тежко", поясни д-р Димитров и добави, че откакто пациентката е в болницата, не е разговаряла с никого.

Той отбеляза, че в момента е рано да кажат дали предстоят още операции, защото това се решава в последствие ако се появят усложнения.

Д-р Димитров посочи, че пациентката има охрана, но отказа да коментира самоличността й.

Припомняме, че вчера бизнесмена и бивша барета Алексей Петров беше застрелян в столичния квартал "Драгалевци". При стрелбата пострада и жена, която беше откарана в "Пирогов".

Източник: Рени Никифорова/БТА, БГНЕС
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев