Слънчев и горещ понеделник ни очаква, има обявен жълт код за жеги в почти цяла България

21.08.2023 / 10:15

В понеделник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-значителна в западните планински райони и има малка вероятност от краткотрайни валежи. Ще духа до умерен, в Източна България - временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 34°C и 39°C, малко по-ниски по Черноморието, в София - около 34°C.

По българското Черноморие ще бъде слънчево. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°. Температурата на морската вода е 25°C-26°C.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и само на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°.

В Сливен ще бъде слънчево и почти тихо с максимална температура около 36°.

За днес е обявен жълт код за високи температури, с изключние на Смолян, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. Очакват се температури над 35 градуса, съобщават от НИМХ.

Източник: НИМХ и sinoptik.bg
Снимка: НИМХ
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев