Криминална хроника Сливен - 21.08.2023 г.

Полиция Сливен
21.08.2023 / 12:41

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОДМВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 18.08.2023 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 21.08.2023 Г.

 

Котел: Полицейски операции по различни направления на дейност са проведени през почивните дни на територията на РУ-Котел.

На 17 август е проведена операция с превантивна цел и установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества. Извършени са проверки в районите на учебни заведения, игрални зали, питейни и увеселителни заведения. Установени са нарушения на закона за движение по пътищата, за които са съставени 17 фиша.

За времето от 08:00 часа на 18 август до 18:00 часа на 20 август по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков е осъществен контрол по време на Международния фестивал на народната носия 2023 г. в село Жеравна. За посочения период фестивалът е посетен от около 35 000 души. Осигурен е добър обществен ред. Не са допуснати нарушения, инциденти и пътни произшествия.

На 19 и 20 август е проведена операция по опазване на обществения ред и контрол по пътна безопасност в селата Градец и Медвен. Проверени са 249 лица и 140 автомобила. Съставени са 7 акта и 10 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. Четирима са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане във връзка с нарушаване на нощната тишина.

Нова Загора: 39-годишен водач на лек автомобил „Мерцедес“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена в град Нова Загора на 19 август, в 22:44 часа, от полицейски екип при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала над 1,2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство.

Твърдица: 24-годешен водач на лек автомобил „Сеат Изиба“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на път SLV-1068 км.8, от полицейски екип на РУ-Твърдица при ежедневния контрол по пътна безопасност. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала над 1,2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство.

Сливен: 43-годишен водач на лек автомобил „Форд Транзит“ е хванат да управлява след употреба на алкохол много над допустимото. Проверката е извършена на 20 август в село Биково, от полицейски екип на РУ-Сливен, извършващ контрол в малките населени места. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала над 2 промила. На водача е издаден талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 24 сигнала за произшествия в дните от 18 до 21 август. Осигурено е дежурство от екипи на РСПБЗН-Котел в село Жеравна по време на Международния фестивал на народната носия 2023 година. Един сигнал се е оказал недействителен. Оказана е една техническа помощ. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви и отпадъци, от екипи на Районните служби ПБЗН в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

На 18 август, в 17:35 часа, е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в сливенското село Калояново. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 20 кв.м. покривна конструкция, мебели и дограма. Спасени са 2 сгради. Причината за пожара е в процес на установяване.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев