Областният управител проведе работна среща във връзка с пожароопасния сезон и снабдяването с дърва за огрев

...............................................
24.08.2023 / 19:14

Областният управител на област Сливен Марин Христов проведе работна среща с ръководството на Югоизточно държавно предприятие /ЮИДП/ във връзка с обсъждане на дейностите, свързани с пожароопасния сезон и снабдяването на населението с дърва за огрев. В срещата взеха участие директорът на ЮИДП Димчо Радев, заместник директорът на ЮИДП Станимир Сотиров, директори и заместник-директори на горските стопанства в област Сливен, директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Сливен комисар Владимир Демирев и началникът на отдел "Охранителна полиция" Димитър Кикьов.

Директорът на ЮИДР Димчо Радев представи информация за изпълнените мерки и дейности за ограничаване на опасността от пожари, както и за доставките на заявените от населението количества дърва за огрев, съобщиха от пресцентъра на Областна управа Сливен. Той отбеляза, че през настоящата година пожароопасният сезон до момента е сравнително спокоен, като в горските територии са регистрирани само три пожара, които са били низови и без щети по горския фонд. Г-н Радев обърна внимание, че селата не са обезопасени с пояси, които да предпазват от навлизането на огъня при пожар. Той акцентира на важността на превантивния контрол.

Ръководителите на горски стопанства в област Сливен представиха актуални справки за количествата заявени и доставени дърва на домакинствата. Те увериха, че навсякъде доставките се изпълняват регулярно и навреме и през настоящата година няма да има проблеми в тази насока. Те уточниха, че задоволяването на местното население става с предварително изготвени списъци, които всяка година се утвърждават от кметовете на населените места. Отчетен беше спад на търсенето на дърва за огрев, в сравнение с миналата година.

Във връзка с продължаващия пожароопасен сезон участниците в срещата заявиха, че са изпълнили всички мероприятия за ограничаване на опасността от пожари.

Отчетено беше добро взаимодействие и синхрон в работата на ЮИДП, горските стопанства, Областна дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност.

Беше обърнато внимание на проблемите с нерегламентираните сметища, които често биват палени от местното население и предизвикването на пожари по тази причина. Поставен беше и въпросът с безстопанственото придвижване на животни по пътищата по общинската и републиканска пътна мрежа на област Сливен, което е предпоставка за пътнотранспортни произшествия

Областният управител благодари на всички за участието в срещата, отчете важността на обсъдените въпроси и на добрата координация и взаимодействие между институциите. Той заяви готовност за бъдещи съвместни инициативи и срещи по обсъдените теми.

Още снимки от новината

...............................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев