В неделя остава слънчево и горещо, синоптиците обявиха жълт код за високи температури

Времето за 27.08.2023 г.
27.08.2023 / 10:00

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в неделя ще бъде слънчево. Жълт код за високи температури е в сила в 14 области в Северна, Централна, Югозападна и Южна България. Това са: Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин. Максималната очаквана температура е 35-38 градуса по Целзий. В сутрешните часовев източните райони ще се образува мъгла. В следобедните часове облачността временно ще се увеличи в Западна България, но ще превали малко или никакъв дъжд. В Дунавската равнина ивюгоизточните райони ще преобладава временен слаб източен вятър. Максималните температури ще са от 33°С до 38°С, малко по-ниски по Черноморието и около 34°С в София.

По Черноморското крайбрежие ще бъде предимно слънчево. Ще има слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдатот 27° до 30°. Температурата на морската вода около 26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове на места в Западна България ще има временни увеличения на облачността, но валежите ще са слаби. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат 28°C на 1200 метра и 20°C на 2000 метра.

В Сливен ще бъде слънчево с максимална температура около 32.

Източник: НИМХ и sinoptik.bg
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев