Диана Ковачева иска да се изготви списък на лекарствата, които могат да дадат фалшиви положителни резултати при тестовете за наркотици

Диана Ковачева
28.08.2023 / 10:22

Омбудсманът Диана Ковачева поиска от министъра на здравеопазването Христо Хинков и министъра на вътрешните работи КаринСтоянов да изготвят списък на лекарствата, които могат да дадат фалшиви положителни резултати при тестовете за наркотици.

Ковачева е подготвила списък на лекарствата, които могат да дадат фалшиви положителни резултати при тестовете за наркотици, съобщава CROSS. Професор Ковачева заяви, че приемането на различни лекарства от различни фармакологични групи може да повлияе на резултатите от тестовете за наркотици.

Професор Ковачева каза също, че в списъка са включени и често използвани лекарства без рецепта. Примерите включват нестероидни противовъзпалителни средства, аналгетици, деконгестанти, лекарства за суха кашлица, антибиотици, антихистамини, антихипертензивни средства, перорални лекарства за диабет, антидепресанти, антипсихотици и психостимуланти.

Снимка: Пресцентър на Омбудсмана
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев