Студен атмосферен фронт ще донесе днес облаци и дъжд, има обявен жълт код за опасно време

Времето за 30.08.2023 г.
30.08.2023 / 09:09

В сряда над Северна България ще се образуват купесто-дъждовни облаци, като на много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици и градушки. Вероятността за изолирани интензивни явления ще се увеличи в Западна България до сутринта, а в Централна и Източна България от обяд нататък. От северозапад ще нахлува сравнително студен въздушен поток. Температурите ще се понижат, като максималните ще бъдат от 26°-27° в северозападната част на страната до 34°-35° югоизточната, а южният вятър ще продължи да духа.

Преди обяд по Черноморското крайбрежие ще се наблюдават ниска облачност и мъгла. В следобедните часове облачността ще се увеличи и ще завали дъжд. Вятърът ще продължи да духа от изток и ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 27°-29°. Температурата на морската вода 26°-27°, а вълнението 2-3 бала.

В планинските райони на Западна България до сутринта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като по обяд, особено в Стара планина, ще има временни превалявания от дъжд с гръмотевици. В планинските райони на Южна България валежите през деня ще са много малко и на много места небето ще е ясно. Вятърът ще бъде умерен, временно силен и западен. Максималните температури ще бъдат 23°С на височина 1200 метра и 16°С на 2000 метра.

В Сливен денят ще започне със слънце. Около и след обяд ще се заоблачи и превали дъжд. Максималната температура ще е около 33°С.

Жълт код за валежи с гръмотевици е обявен за днес 30 август за областите Силистра, Шумен, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Разград. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Източник: НИМХ и sinoptik.bg
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев