Изпращаме август със слънчево време и следобедни валежи и гърмежи

Времето за 31.08.2023 г.
31.08.2023 / 08:37

Последният ден на август ще е слънчев, облачен и дъждове. В следобедните часове могат да се появят краткотрайни и временни проливни дъждове и гръмотевични бури, особено в планините и в района на Лудогорието. Възможни са и градушки. Ветрове от запад-северозапад. Жълт код евсилавобластите Габрово, Велико Търново, Търговище, Стара Загора и Сливен, където се очакват обилни валежи. Максималните температури ще варират между 27°C и 32°C, в София около 27°C. През нощта срещу петък валежите ще продължат в източната част на страната и са възможни гръмотевични бури. Това е прогнозата на НИМХ.

По Черноморското крайбрежие ще бъде ясно предиобяд. В следобедните часовеще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, а вечерта и през нощта ще има валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще духа от запад с умерена сила. Максимални температури 28°-31°.Температура на морската вода 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде променлива, значителна и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежии гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Преходни тежки явления ще има в централните части на Балканския полуостров и в Средногорието. Вятърът ще бъде умерен до силен от запад. Максималните температури ще бъдат около 21°C на 1200 метра надморска височина и около 14°C на 2000 метра.

В Сливен денят ще започне със слънце, но около и следобяд ще се заоблачи и превали дъжд с гръмотевици. Максималната температура ще е около 30°.

Източник: НИМХ и sinoptik.bg
Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев