Награда „Сахаров“ за 2023 г.: интервюта с лауреатите и финалистите

Европейски Парламент
01.12.2023 / 21:11

Церемонията по награждаването на тазгодишната награда „Сахаров“ за свобода на мисълта, присъдена на Джина Махса Амини и движението „Жена, живот, свобода“ в Иран, ще се проведе на 12 декември от 11:30 ч.

 

Журналистите могат да заявят своя интерес за провеждане на интервюта с представителите на иранското движение Жена, живот, свобода , които се очаква да присъстват на церемонията по награждаването в Европейския парламент в Страсбург, като се регистрират чрез тази връзка за проучване на ЕС до сряда, 6 декември, до 18:00 ч. CET най-късно. Ще бъде осигурен устен превод на английски език.

 

Прочетете повече за наградата „Сахаров“ на Европейския парламент за 2023 г. тук.

 

Представителите са:

- Афсун Наджафи, защитник на правата на жените в Иран;

- Мерседе Шахинкар, защитник на правата на жените в Иран.

 

Представители на другите финалисти за наградата „Сахаров“ за 2023 г. също ще бъдат в Страсбург по време на седмицата на церемонията по награждаването и ще бъдат на разположение за интервюта:

- Жени, борещи се за безплатен, безопасен и законен аборт: Justyna Wydrzyńska (Полша); Колийн Макникълъс, (САЩ);

- Padre Uriel Vallejos, представител на Monseñor Rolando Álvarez Lagos (Никарагуа) и Sara Henriquez, активист за правата на човека и правата на жените, представител на Vilma Nuñez de Escorcia (Никарагуа).

 

Моля, обърнете внимание, че подаването на заявка не гарантира, че ще ви бъде предоставено интервю. Ще получите потвърждение дали сте получили време за интервю или не само в петък, 8 декември, не по-рано.

Интервютата ще се проведат на 12 декември, вторник, следобед.

 

Медиен семинар

Журналистите могат да участват и в хибриден медиен семинар с тазгодишните лауреати и финалисти на наградата „Сахаров“, който ще се проведе във вторник, 12 декември сутринта. За повече информация, моля, свържете се с: media-seminars@europarl.europa.eu .

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев