Председателят на СИБ Георги Колев с поздрав по повод Международния ден на хората с увреждания

...........................................................
03.12.2023 / 08:03

На 3 декември се отбелязва Международния ден на хората с увреждания. През 1992 година Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания. Неговата цел е постоянно да мотивира политиците и институциите да предприемат по- ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда и транспорта на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към тях.

Ангажиментът на ООН за спазване на всички човешки права за хората с увреждания беше подсилен от широко ратифицираната Конвенция за правата на хората с увреждания и от Програмата за устойчиво развитие до 2030 г.

Тази година тема за Международния ден на хората с увреждания е „Обединени в действие за спасяване и постигане на целите за устойчиво развитие за, със и от хората с увреждания“.

Използвам случая да Ви поздравя по повод отбелязването на 3-ти декември, от името на УС на СИБ и лично от мое име, за вашата неуморна и упорита работа, за всеотдайността при решаване на организационните задачи, свързани с предоставянето на различни видове помощи, услуги, организирането на дейности и мероприятия за членовете на СИБ. Продължавайте да отстоявате правото на лична изява и на достоен живот на хората с увреждания.

Благодаря Ви за усилията, постоянството, упоритостта, които полагате за приобщаване на хората с увреждания в обществото.

НИЕ МОЖЕМ, и трябва да докажем нашите възможности, способности и умения да се справяме с трудностите в живота.

Пожелавам на всички вас успешно посрещане на Международния ден на хората с увреждания, много здраве и благоденствие, кураж и бодър дух!

 

С уважание, Георги Колев

Председател на СИБ

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев