Премиерът акад. Денков към областната управа на Шумен: Регионът започва да се развива

...........................................................
05.12.2023 / 10:58

Възможностите за развитие на висшето образование и професионалната подготовка на учениците в областта бяха фокус на среща на премиера акад. Николай Денков с областния управител на област Шумен на проф. Добромир Добрев и заместник областния управител Нели Георгиева.

"Регионът започва да се развива добре", сподели министър-председателят. И допълни, че е важно местният бизнес да заяви от какви специалисти има нужда, за да могат да бъдат развити съответните специалности.

Акад. Денков припомни, че вече има възможност за предлагане на съвместни програми между висшите училища и посочи, че са водени разговори с Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ на Националния военен университет „Васил Левски“ за сътрудничество с Шуменския университет. От своя страна проф. Добрев сподели, че желаят да привлекат студенти от повече градове в региона.

В хода на разговора бе подчертана и ролята на местните фирми за подобряването на материалната база в професионалните гимназии и подсигуряването на специализирано оборудване за обучението на учениците.

Източник: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев