Облачен петък с валежи на места

Времето за 08.12.2023 г.
08.12.2023 / 10:30

Днес ще бъде облачно. Валежите ще спират, най-късно в югоизточните райони, където с понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Преди обяд на места в Северна България видимостта ще е намалена от мъгла. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от север-северозапад. Максимални температури ще са между 1° и 6°, в София - около 3°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В планините ще е облачно, на места с намалена видимост. От запад валежите от сняг ще отслабват и спират, до вечерта и в планините в Източна България. Вятърът ще се ориентира от североизток, по най-високите части от изток и ще е умерен, за кратко и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд, които ще се примесват със сняг, но бързо ще спират. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 2°-6°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

В Сливен ще бъде облачно с валежи от дъжд. Минималната температура ще бъде около 1°, а максималната около 5°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев