Разкъсана облачност до слънчево време в неделя

Времето за 10.12.2023 г.
09.12.2023 / 15:02

През нощта ще преобладава ясно и почти тихо време, но по поречието на Дунав ще остане мъгливо. До сутринта на много места в низините, котловините и около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. През деня облачността ще е разкъсана, средна и висока, над централните райони от страната и Южна България - до предимно слънчево време. Над Северозападна България и източните райони ще се задържи мъгливо или с ниска слоеста облачност. Ще остане почти тихо, след обяд в Източна България ще се появи слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 3° и 8°. В София минималната температура ще е около минус 1°, а максималната ще е около 6°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините облачността ще е разкъсана, средна и висока. Ще духа умерен югозападен вятър. Привечер в западните райони от Стара планина ще превали сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

Сутринта по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. По-късно през деня видимостта ще се подобри и облачността временно ще се разкъса, но след обяд отново ще се вплътни. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 7°-9°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В Сливен ще има разкъсана облачност до слънчево време. Ще бъде тихо с минимална температура около 1° и максимална около 6°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев