В петък областният управител Маринчо Христов бе гост на откриването на ново Специализирано спешно отделение в Сливен

....................................................
17.12.2023 / 21:31

С тържествена церемония в петък МБАЛ „Хаджи Димитър“-Сливен откри Специализирано спешно отделение, в което функционира Кардиоцентър, Мозъчно-съдов център за неотложна реакция при инфаркт, инсулт и други остри съдови заболявания.

Областният управител инж. Маринчо Христов уважи събитието, на което присъстваха още кметът на Община Сливен, директори на големи лечебни заведения в града, както и много други гости.

Новото спешно отделение разполага със специализирана апаратура, обзаведена шокова зала с четири интензивни легла, триаж с две места като за всеки пациент е осигурено постоянно мониторингово наблюдение в двата лекарски кабинета на първия етаж.

То ще приема пациенти 24 часа в денонощието.

Според думите на основателя и управител на МБАЛ „Хаджи Димитър“ д-р Пенко Пенков: „ Отделението отговаря на актуалната политика на българското здравеопазване за правилно насочване на болните и успешното им лечение“.

Той съобщи и още една новина, че болницата вече разполага и с последно поколение ядрено-магнитен резонанс на големия производител на електроника и електротехника Siemens. Модерният апарат е монтиран в Отделението по образна диагностика.

Областният управител Маринчо Христов поздрави всички гости на откриването и заяви, че винаги се е прекланял пред хора „професионалисти“ и изрази уважението си към предприемаческия дух, който притежава д-р Пенко Пенков, в стремежа си да развива болницата като инвестира в съвременна апаратура и в привличане на лекари-специалисти, за да предлага най-високо качество на обслужване за пациентите от област Сливен.

Дъждовното време не успя да помрачи тържественото откриване на Спешното отделение и по този повод областният управител пожела на целия екип „да им върви по вода“.

Откриването продължи с празничен водосвет за здраве и професионален успех отслужен от отец Евгений от Централен православен храм „Свети Димитър Солунски“.

Още снимки от новината

....................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев