Скандал и размяна на юмруци по време на днешното извънредно заседание на парламента

....................................................
18.12.2023 / 12:21

В началото на днешното извънредно заседание на парламента избухна скандал, който ескалира и доведе до взаимни обиди и сериозен сблъсък между депутатите от ДПС и "Възраждане", съобщи DarikNews. Скандалът завърши с юмручни боеве.

В крайна сметка някои опозиционни партии окупираха трибуната в знак на протест срещу "Възраждане" депутати и се опитаха да нарушат работата на парламента, който се провеждаше извънредна сесия. Все пак кворумът беше установен и заседанието открито от председателя на НС Росен Желязков с процедурно предложение на Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Предложението беше прието с мнозинство от гласовете.

Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика, представи доклад относно измененията в Закона за прилагане на ограничителни мерки спрямо Русия. Последва борба между отделни членове на парламентарната група на "Възраждане" и народните представители от ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски. Освен това групите на ДПС и "Възраждане" се събрахана едно място и започнаха да се бият, да се бутат и да сипят обиди.

Петър Петров от "Възраждане" призова за прекъсване на пленарното заседание, но този призив не беше приет и депутатите продължиха седящата си стачка при затворена зала и напрегната обстановка.

Снимка: pixabay.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев