Първият ден на 2024 година ще е облачен, но топъл

Времето за 01.01.2024 г.
31.12.2023 / 15:58

В новогодишната нощ над северозападната половина от страната ще е предимно ясно и почти тихо. Над останалите райони облачността ще е значителна и ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Температурите в полунощ ще са между 2° и 7°, в София - около 2°, а минималните ще са с 2°-3° по-ниски. Утре облачността от запад ще се увеличава, но ще бъде разкъсана. Преди обяд в Горнотракийската низина, по Черноморието и поречието на Дунав ще е с ниска облачност или мъгла, но видимостта бързо ще се подобри. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 9°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е разкъсана. По-значителна ще се задържи над Странджа и Сакар. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 12°-15°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В Сливен ще бъде облачно. В сутрешните часове е възможно слабо да превали. Ще бъде тихо с минимална температура около 5° и максимална около 12°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев