Изтеглят от пазара опасни стоки, които могат да доведат до смърт

Играчка
06.01.2024 / 11:07

Предприети са действия за изтегляне на опасни стоки, които могат да доведат до смърт. Това са универсален адаптер за пътуване и електрически ключодържател заради риск от злополуки. Тези продукти са били продавани онлайн и са били достъпни за потребителите по целия свят, съобщава Iskra.bg.

Частите на щепселите на забранените адаптери имат достъп до напрежение, когато са напълно или частично включени в електрически контакт. Структурата е такава, че ако се вкара само един от щифтовете, а другият се докосне, потребителят е възможно да пострада от токов удар. Артикулът е с наименование UNIVERSALE ADATTATORE 2 P+T 10a 250V~ и с бранд EXTRASTAR. Може да бъде разпознат по номера на модела X501080 и баркода: 8056860270.

Електрическият ключодържател е опасен поради прекомерното количество олово в спойката и не отговаря на изискванията на Директивата за ограничаване на употребата на определени опасни вещества велектрическото и електронното оборудване. Продуктът е с наименование Keyi LED Keychain Key Finder, бранд Innovagoods, номер на модела V0100752 и баркод 4899888116592.

Регистърът на европейската система за ранно предупреждение за опасни материали "Safety Gate" също предоставя подробна информация за детски дрехи и пластмасови играчки, продавани по интернет.

Снимка: "Ние, потребителите"
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев