Министърът на културата Кръстю Кръстев е на двудневно работно посещение в Кралство Мароко

................................................
10.01.2024 / 16:36

Министърът на културата Кръстю Кръстев е в състава на делегацията, водена от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, която е на двудневно работно посещение в Кралство Мароко. Визитата е по покана на мароканския министър на външните работи, за африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина, Насер Бурита. Посещението се осъществява в контекста на традиционно добрите двустранни отношения между Република България и Кралство Мароко и има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за Европейския съюз и НАТО партньор от Северна Африка.

Министър Кръстев участва днес в срещата с българския посланик в Мароко Пламен Цолов и направи посещение в мавзолея на крал Мохамед Пети в столицата Рабат.

Предстои да бъдат подписани и следните ключови документи: съвместна декларация, Споразумение за кинопродукция и кинематографски обмен, както и програма за сътрудничество в областта на образованието, висшето образование, научните изследвания, културата, комуникацията, младежта и спорта за периода 2024-2026 г.

Министър Кръстю Кръстев и вицепремиерът и министър на външните работи също така ще открият Информационен център на българското висше образование в Рабат. Центърът ще предоставя предварителна информация за възможностите за обучение във висшите учебни заведения в България.

Утре сутрин вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и водената от нея делегация ще отпътуват за България.

Източник: Министерство на културата
Снимка: БТА
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев