Ръководството на ОДМВР-Сливен провежда срещи в малките и отдалечени населени места

................................................
12.01.2024 / 09:54

Началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” главен инспектор Марио Климентов и началникът на сектор „Икономическа полиция” главен инспектор Диян Динков, като ръководители на мобилните екипи на ОДМВР-Сливен, проведоха срещи в малките населени места в областта. Днес екипите посетиха селата Млекарево, Пет могили и Новоселец от община Нова Загора и селата Стара река и Въглен от община Сливен. Ръководството на ОДМВР-Сливен провежда ежемесечно срещи с местното управление и граждани с цел подобряване средата на сигурност и решаване на проблеми, имащи отношение към работата на МВР.

Посещенията целят постигане на по-ефективни резултати в противодействието на конвенционалната престъпност и опазването на обществения ред в малките и отдалечени населени места, както и контрол на работата на районните полицейски инспектори.

На ежемесечните срещи се дава възможност на гражданите и представителите на местната власт да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата, за нарушения на обществения ред и за извършени престъпления. В случаи на сигнали, които се отнасят до дейността на други институции, то те се приемат и се изпращат по компетентност.

Акцент в днешните разговори бяха обществения ред и сигурността на самотно живеещите и възрастните хора. В посетените райони не бяха посочени нередности, напрежение или несигурност. Беше отбелязана добрата работа с полицейските инспектори, обслужващи региона, които освен в дните на прием се отзовават незабавно при необходимост. Разисквана бе и темата за пътната безопасност в селата, през които преминават главни и второстепенни пътища и трафикът е натоварен, във връзка с което ще бъде обсъдена възможността за завишаване на контрола в тези пътни участъци. Повечето от населените места разполагат с видеонаблюдение, което помага за подобряване на сигурността.

Графикът на срещите се публикува на електронната страница на ОДМВР-Сливен в началото на всеки месец.

Още снимки от новината

................................................
................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев