Мария Габриел ще бъде домакин на Конференцията „Младите хора и външнополитическата стратегия на България: критичният глас“

Мария Габриел
14.01.2024 / 12:43

Вицепремиерът Мария Габриел ще бъде домакин на Конференцията „Младите хора и външнополитическата стратегия на България: критичният глас“.

Събитието ще се проведе на 15 януари 2024 г. в Дома на Европа от 10:00 часа.

Това е втората конференция от планираната серия от събития по подготовката на външнополитическа стратегия на Република България, която се провежда по инициатива на вицепремиера Мария Габриел.

Форумът е насочен към младите хора и ще даде възможност те да споделят своите мнения и визия за формулирането на външнополитическите приоритети на страната. Гледната точка на младите хора относно перспективите пред българската външна политика, която се реализира в условията на динамично променяща се международна и регионална обстановка, ще допринесе да се отговори на съвременните предизвикателства, сред които зеленият преход, дигитализацията, новите тенденции в енергийната, икономическата и културната дипломация, активното членство на България в ЕС и НАТО, грижата за българите извън страната.

В събитието ще вземат участие студенти от различни университети, колежи, млади делегати към ООН, представители на младежки организации.

Източник: Министерство на външните работи
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев