Областният управител Маринчо Христов свика среща по повод жалба от граждани за липса на електрозахранване в квартал "Надежда"

................................................
16.01.2024 / 15:43

Вчера, в Областна администрация Сливен бе проведена среща между областния управител инж. Маринчо Христов, представители на „Електроразпределение ЮГ“ и жители на най-големия сливенски квартал „Надежда“.

На нея присъстваха още Народният представител Татяна Султанова, както и Елена Петкова-общински съветник от местния парламент.

Поводът за инициираната среща бе постъпилият към него и към г-жа Султанова сигнал от страна на жители на квартала за ежедневно прекъсване на електрозахранването на територията му, започнало в края на миналата година.

Едно от изказаните притесненията на гражданите бе, че отстрана на EVN България е наложен режим за целия жилищен квартал и е повишена цената на тока, без да са били предварително осведомени.

Ръководителят на КЕЦ-Сливен Ангел Стратиев изрази мнение, че тези опасения са неоснователни, като се аргументира с множеството отчетени аварии, както и възникнал битов пожар, заради който се е наложило захранването на мрежата да бъде преустановено. Той акцентира и върху проблема със свръх потреблението на енергия, което е било отчетено около новогодишните празници, като още една предпоставка за срив в цялата мрежа.

Относно повишените сметки за ток, гражданите бяха уверени, че няма повишаване на цената на ел. енергията и че същите са следствие от повишената консумация, като всеки недоволен потребител, може да подаде жалба в EVN за извършване на проверка.

„Електроразпределение ЮГ“ зарадва представителите на най-големия жилищен квартал в града с добрата новина за предстоящата поетапна рехабилитация и подмяна на електрическата мрежа, която стартира първо в най- проблемната зона в квартала. Стойността на проекта е над 500 000 лв и включва прокарване на нови подземни кабелни линии и нови електрически табла, което ще реши проблема с липсата на захранване. По думите му, EVN съвместно с Община Сливен работят и в насока намирането на подходящи парцели, в които да бъдат изградени още два нови трафопоста, за да бъде увеличено максимално подаването на мощност към потребителите.

Областният управител изрази готовност за административна помощ за решаване на проблеми, с които енергийното дружество се сблъсква и които са в правомощия на администрацията.

Той призова жителите на „Надежда“ да не се оставят да бъдат манипулирани, с цел насаждане на недоволство към доставчиците на услуги и институциите и апелира за тяхното съдействие за спазване на реда, както и за осигуряването на безопасна среда за работа по време на планираните от ЕVN ремонтни дейности.

По време на дискусията бяха обсъдени още наболели казуси, за които г-жа Султанова също изрази готовност за съдействие.

В края на срещата всички присъстващи, изразиха мнение, че поддържането на конструктивен диалог и добро сътрудничество между всички страни ще продължи и за напред.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев