Продължава обучението по надграждане на професионалните умения на полицейските служители

................................................
17.01.2024 / 21:13

Обучението днес бе проведено под ръководството на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Служители на сектор „Специални тактически действия” при ОДМВР-Сливен обучиха днес поредната група от служители с полицейски правомощия. Занятието включваше теоретична и практическа част по технически действия и ред за употреба на физическа сила и помощни средства от полицейските органи, принудително спиране на превозните средства, похватите за задържане, действия и подбор на средства, ако при възникнала ситуация се наложи да се счупи стъкло на автомобил.

Практическото занимание се проведе на летище „Бъшен” край Сливен, където всички участници бяха разпределени в работни групи и приложиха в действие заложено в теоретичната част на обучението.

По разпореждане на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев подобни обучения на различни тематики ще се провеждат ежеседмично със служители от всички областни дирекции, което цели по-добра практическа подготовка на целия състав, за да реагират по-добре в кризисни и напрегнати ситуация. Предвиждат се практически занимания с разиграване на ситуации като преследване на автомобил, използване на ленти за принудително спиране, изграждане на КПП, задържане при оказване на съпротива и други.

Още снимки от новината

................................................
................................................
................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев