Радев и Йотова бяха гости на премиерата на документален филм, посветен на триумфа на българския ансамбъл по художествена гимнастика

................................................
19.01.2024 / 11:13

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова бяха гости на премиерата на документалния сериен филм „Пътят“, посветен на триумфа на българския ансамбъл по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио през 2021 година. Тогава отборът ни завоюва златен медал, а заради успехите си момичетата в ансамбъла бяха наречени "диамантени".

"Нашите диамантени момичета, техните треньори и ръководството на федерацията заслужават признание не само заради огромния успех, който постигнаха, но и за примера, който дават на нас и на следващите поколения, за борбеност, талант, за себеотдаване и силен български дух", заяви президентът Румен Радев. Той допълни, че олимпиадата в Токио е върнала надеждата, че България е силна спортна нация, и изрази надежда на игрите в Париж тази година спортистите ни да се представят достойно.

Премиерата на лентата събра в Народния театър редица спортни деятели и изявени спортисти, допринесли за развитието на художествената гимнастика в България. На премиерата на "Пътят" президентът беше заедно със съпругата си Десислава Радева.

Източник: https://www.president.bg/
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев