Предимно слънчево с температури до 6 градуса във вторник

Времето за 23.01.2024 г.
22.01.2024 / 19:57

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо. В Дунавската равнина и високите котловинни полета в Югозападна България ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Сутринта ще е мразовито с минимални температури между минус 11° и минус 6°, по-високи по Черноморието. В София - около минус 11°. Утре в повечето райони ще е предимно слънчево. На места в Дунавската равнина ще се задържи мъгливо, но след обяд видимостта ще се подобрява. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България от югоизток и ще e слаб до умерен. Максималните температури ще са между 1° и 6°, по-ниски в местата с трайна мъгла, в София - около 0°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане значително по-високо от средното за месеца.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна ниска облачност ще има в сутрешните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 5° и 7°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В Сливен ще бъде предимно слънчево. Минималната температура ще е около минус 3°, а максималната около плюс 5°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев