Увеличават се случаите на заболели от грип в Ямбол и областта, обмислят се по-строги мерки

Снимката е илюстративна
26.01.2024 / 20:31

Случаите на грип и настинка се увеличават в Ямболска област. На разширено заседание в понеделник ще се реши дали да се обяви грипна епидемия, а също така ще се обсъди каква ще е формата на обучение на учениците.

От здравната инспекция съобщиха за БНР, че през последните четири дни 163 души в Ямболско са се разболелиот грип или остри респираторни заболявания. С 241 случая на 10000 жители, областта автоматично преминава в предепидемичен статус. На заседание в областния център в понеделник ще бъде взето решение за временно преустановяване на медицинските прегледи, профилактичните прегледи и свижданията в здравните и социалните заведения за жени и деца. Радостина Калчева, директор на Регионалната здравна инспекция в Ямбол, съобщи, че персоналът в здравните, социалните и детските заведения ще бъде задължен да носи маски.

Здравната инспекция обмисля и прекратяване на продължаващото обучение на учениците в региона, тъй като епидемичното ниво във възрастовата група 5-14 години вече е надхвърлено. Планира се ограничителните мерки да се прилагат в продължение на четири дни между 30 януари и 2 февруари.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев