Стартираме новата седмица с ветровито време и валежи от слаб сняг на места

Времето за 29.01.2024 г.
28.01.2024 / 14:41

През нощта облачността ще е предимно значителна. Ще бъде почти без валежи. На запад ще е почти тихо и в сутрешните часове на места в котловините видимостта ще е намалена. В Източна България ще духа умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°. Утре ще преобладава облачно време. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. На отделни места, главно в източните и планинските райони ще превали слаб сняг. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в София – около 3°. Това е прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

В планините ще преобладава облачно време, на много места със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 5°, на 2000 m - около минус 10°.

По Черноморието ще преобладава облачно време, на много места със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 2°-4°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В Сливен денят ще започне с облачно време. Около и след обяд облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен вятър от север. Минималната температура ще е около минус 1°, а максималната около минус 4°.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев