Община Сливен извърши цялостен ремонт на покрива на сградата на Народно читалище „Христо Ботев 1929“ в село Младово

...........................................
05.03.2024 / 09:49

Общината завърши основен ремонт на покрива на сградата на Народно читалище „Христо Ботев 1929“ в село Младово, съобщиха от общинския пресцентър в Сливен. Ремонтът включваше поправка на покривната конструкция, поставяне на дъсчена обшивка, покриване с паропропусклива мембрана, монтиране на нови керемиди и капаци, подмяна на ламаринените обшивки и водосточните тръби и инсталиране на мълниезащитна и заземителна система.

Читалищните служители изразиха благодарност за ремонта, заявявайки, че той елиминира проблема с течовете и спасява двуетажната сграда, която е била построена в началото на 60-те години на миналия век. Сградата служи като дом на Клуба на самодейците, където танцува танцовият състав, както и коледарски и други групи за традиционни обичаи. В допълнение към тези дейности, в читалището се организират творчески работилници с деца.

Село Младово ще бъде домакин на регионалния празник „Маскарадни игри“ на 9 март. Като част от събитието местните жители ще покажат уникалния обичай „Камила“, който представлява борбата между доброто и злото.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев