Под знака на 100-годишнината на ямболската лекоатлетика ще премине четвъртото поредно издание на лекоатлетическия крос „Ямбол-рън“ 2024

...........................................
22.03.2024 / 12:09

Четвъртото издание на лекоатлетическия крос "Ямбол-рън" 2024 ще отпразнува 100-годишнината на ямболската лека атлетика. Събитието ще се състои под патронажа на кмета на Ямбол Валентин Ревански. Заместник-кметът Енчо Керязов сподели, че той също ще участва в надпреварата и пожела успех на всички състезатели.

Председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков насърчи повече граждани да се включат в състезанието, описвайки го като вълнуващо и интересно събитие, в което всеки може да се изправи срещу истински спортисти.

Секретарят на Българската федерация по лека атлетика Антон Бонов благодари на община Ямбол за тяхната помощ и подкрепа при организацията на събитието. Той очаква рекорден брой участници от България и чужбина да се присъединят към "Ямбол-рън" тази година.

Заслужилият треньор на спорта Йордан Атанасов и заслужилият майстор на спорта Тотка Тодорова, които също са почетни граждани на Ямбол, разказаха на учениците от Спортното училище "Пиер дьо Кубертен", техните учители и спортисти от ямболски лекоатлетически клубове за своите пътувания към шампионски титли и споделиха интересни истории от историята на ямболската лека атлетика.

Състезанието ще започне днес със семинар и занимания по детска атлетика. На 23 март в Градския парк ще се проведе 5-километров лекоатлетически пробег за всички желаещи, родени преди 2010 г. Състезанието по трибой "A1 атлетика за младежи" ще се проведе на 23 март от 11:00 ч. на лекоатлетическата писта на стадион "Тунджа" в Ямбол, като в него ще участват картотекирани в Българската федерация по лека атлетика спортисти, родени между 2011 и 2013 г. В неделя масовият пробег ще започне в 10:00 ч. на входа на парк Боровец.

Пълната програма за "Ямбол-рън" 2024 е налична на уебсайта на община Ямбол.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев