Европейската и републиканска шампионка по шахмат Виктория Радева участва в демонстративен сеанс по шахмат

Шахмат
24.03.2024 / 14:04

Европейската и републиканска шампионка по шахмат Виктория Радева участва в демонстративен сеанс по шахмат, който имаше за цел да популяризира спорта и професията на военнослужещите, съобщават от Министерство на отбраната. Събитието се състоя на 22 март в Регионалния исторически музей в Пловдив по случай 81-ата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на Специалните сили на Българската армия.

Десет военнослужещи - шампиони в отделните дисциплини в държавните военни шампионати на Министерството на отбраната, участваха в сеанса. Сред тях бяха генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции, и двукратният олимпийски шампион на кану Николай Бухалов, който направи символичен първи ход срещу генерал-майор Матеев.

Виктория Радева постигна едно реми с генерал-майор Матеев и девет победи. Целта на събитието не беше да излъчи супершампион, а да покаже колко важно е сътрудничеството между различните области. Генерал-майор Матеев подчерта, че от 2015 г. Специалните сили са спечелили 6 пъти призовите места в крайното класиране на държавните военни шампионати на Министерството на отбраната и само два пъти са били на второ място.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев