Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория

Кубрат Пулев
31.03.2024 / 11:43

Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на Световната боксова асоциация в тежка категория, след като победи украинския боец ​​Игор Шевадзуцкий с единодушно съдийско решение пред над 8000 зрители в "Арена София". Това беше 31-вата победа от 34 мача за Пулев като професионален боксьор, като той има и три загуби, съобщи БНР. За Шевадцуцкий загубата беше втората в 13 срещи, като имаше 11 победи.

Мачът започна предпазливо, като и двамата бойци се опитваха да се ориентират един в друг. Играта стана по-динамична във втория рунд, но нито един от бойците нямаше ясно предимство. Шестият рунд видя умората да се проявява в Шевадзуцкий, докато Пулев ставаше все по-пъргав на ринга. В осмия рунд Пулев нанесе тежък десен прав удар на Шевадзуцкий, който някак успя да остане на крака. Украинецът се опита да се върне в битката в последните три рунда, но Пулев остана по-добрият боец ​​през целия мач.

Германският боксьор Махмуд Чар, който държи „регулярния“ световен шампионски пояс на WBA в тежка категория, излезе на ринга след мача, за да поздрави Пулев. Чар трябваше да се бие с Пулев тази вечер, но контузия му попречи да се бие, което доведе до заместването на Шевадзуцкий.

Снимка: Уикипидея
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев