Комисията по конституционни въпроси одобри промени във вътрешните правила за справяне с конфликтите на работното място

Европейски парламент
03.04.2024 / 21:43

Комисията по конституционни въпроси одобри промени във вътрешните правила за справяне с конфликтите на работното място и насърчаване на доброто управление на офиса. Докладът има за цел да засили правилата на Парламента за предотвратяване на конфликти и тормоз на работното място и насърчаване на доброто управление на офиса чрез въвеждане на задължително специализирано обучение за членовете на ЕП.

Членовете на ЕП, които не завършат това обучение в рамките на първите шест месеца от своя мандат (освен в изключителни случаи или ако не са го направили преди това), ще бъдат наказани и няма да могат да бъдат избирани за титуляри на парламентарни длъжности (напр. Бюрото на ЕП или като председател на комисия), да бъде назначен за докладчик или да участва в официална делегация или в междуинституционални преговори. Председателският съвет може с мнозинство от три пети, включващо най-малко три групи, да внесе предложение на пленарно заседание за отстраняване на всеки избран служител, ако не успеят да завършат обучението.

Докладчикът Габриеле Бишоф (S&D, Германия) заяви, че парламентът има задължението да определи златния стандарт за справяне с тормоза на работното място с ясни правила и строги санкции за подход на нулева толерантност. Превенцията е от ключово значение, тъй като ни позволява да се занимаваме с проблемите проактивно, а задължителното обучение засилва нашия ангажимент към работно място, където достойнството на всички се уважава и защитава.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев