В Сливен ще се състои концерт, посветен на музиката на Бетовен

...........................................
04.04.2024 / 10:22

На 11 април, четвъртък, от 18:30 часа, зала "Сливен" ще бъде домакин на концерт, изпълнен с величието на музиката на Бетовен. Под ръководството на диригента Константин Добройков, Сливенският симфоничен оркестър ще изпълни Концерт за цигулка и оркестър в ре мажор оп.61 от Лудвиг ван Бетовен, със солист гостуващия за втори път в града Роман Ким. Като второ произведение в програмата ще бъде изпълнена Симфония No.6 оп.68, известна още като „Пасторална“.

Роман Ким е известен като цигулар новатор, композитор и изпълнител, който издигна свиренето на цигулка до нови измерения. Неговите новаторски подходи и страст към експериментиране му спечелиха прозвището „Паганини на нашето време“. Освен това той свири с необичайни призматични очила и композира музика, което е рядкост сред съвременните цигулари. Свиренето му е описано от израелския легендарен цигулар Иври Гитлис като „едно от най-невероятните свирения, които съм чувал откакто съм роден!“.

Константин Добройков, настоящият главен диригент и артистичен директор на легендарния камерен ансамбъл „Софийски солисти“, ще ръководи концерта. Преди да поеме тази позиция през 2022 г., Добройков е бил диригент и част от ръководния екип на Държавна опера-Пловдив от 2013 до 2022 г. Той също така е диригент на Sofia Record Factory от 2016 г. и получава номинация за награда "Грами" като диригент на един от издадените албуми на компанията през 2021 г. От 2018 г. Добройков редовно дирижира Софийската филхармония, а от 2016 г. е постоянен гост-диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио и на много престижни европейски оркестри.

Комбинираният талант на Ким, Добройков и Сливенския симфоничен оркестър обещава да вдъхне живот на шедьоврите на Бетовен, пленявайки публиката и оставяйки трайно впечатление у всички присъстващи. Билетите за събитието на 11 април могат да бъдат закупени предварително онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay или на касата на зала "Сливен" с работно време от 10:00 до 13:00 и от 15:00 до 17:00 часа.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев