За трета поредна година в Ямбол ще се проведе Национален университетски лекоатлетически крос

...........................................
05.04.2024 / 12:02

За трета поредна година в Ямбол ще се проведе Национален университетски лекоатлетически крос, организиран от Община Ямбол, Асоциацията за университетски спорт „Академик“ и Тракийски университет-Стара Загора и Факултета по техника и технологии.

Състезанието ще приеме участници от няколко висши учебни заведения, включително Тракийски университет, Национална спортна академия, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас, Университет за национално и световно стопанство, Технически университет – София, Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“.

На 6 април, събота, от 16:00 часа в Градски парк ще започне смесената щафета, в която ще участват 34 студенти, разпределени в седем отбора. На следващия ден, 7 април, кросът ще се проведе в Линеен парк „Тунджа“. Стартът е планиран за 12:30 часа, като ще участват общо 35 жени и 27 мъже.

И двете събития са отворени за всички студенти и докторанти, както и за тези, които са завършили семестриално през академичната 2022-2023 година. Основната цел на Националния университетски лекоатлетически крос е да популяризира студентския спорт сред академичната общност.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев