Граждани на Харманли излязоха на пореден протест срещу бежанския център в града

Снимката е илюстративна
06.04.2024 / 16:36

Жителите на Харманли проведоха поредния протест срещу бежанския център в града, организиран от Инициативен комитет, съобщава БНР в публикация. Хората призовават за намаляване на капацитета на центъра, като желаят там да бъдат настанявани само семейства, и изискват спазване на обществения ред от страна на пребиваващите чужденци.

Бежанският център в Харманли има капацитет за приблизително 1700 души. В момента обаче в него са настанени само 380 души. Въпреки това, гражданите продължават да настояват капацитетът да бъде намален.

"Този център е 10 процента от населението на града. Нямаме нищо против бежанците, нямаме нищо против семействата, но нека да бъдат семейства. Добре са дошли, семейства!", казаха участници в протеста.

Протестиращите също така искат бежанците да спазват обществения ред.

"Не спазват първо, вътрешния правилник. Заемат парковете за отдих, оставят много мръсотия след себе си. Тяхната култура е друга, подвикват, подсвиркват. Особено младите момичета се притесняват. Не могат да отидат в парка, да седнат, да си изпият едно кафенце", посочи протестиращ.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев