Документите за ратифициране на последните две основни конвенции за трудовите права представи България пред МОТ

...........................................
08.04.2024 / 11:15

Посланикът на България в ООН, Юрий Щерк, отиде в Женева, за да предаде важни документи на шефа на Международна организация на труда (МОТ), Жилбер Хоунгбо. Тези документи се наричат ​​ратификационни инструменти и са свързани с две важни конвенции: номер 155 и номер 187, съобщиха от Министерство на труда и социалната политика.

Тези конвенции помагат на страните да предпазят работниците от наранявания или болести на работното място. Те правят това, като насърчават добрата комуникация между работодателите и работниците и като насърчават всички, които работят, да създадат по-безопасна среда. През 2022 г. тези конвенции бяха признати за едни от най-важните конвенции на МОТ.

България реши да ратифицира тези конвенции през февруари 2024 г. Това означава, че страната се съгласява да следва правилата, посочени в тези документи. Като прави това, България показва, че е посветена на осигуряването на безопасна и здравословна среда за работа на своите граждани.

Посланик Щерк каза, че България винаги е подкрепяла идеята за осигуряване на безопасна и здравословна работна среда. Шефът на МОТ, Жилбер Хоунгбо, благодари на България, че продължава да работи за защита на работниците и за предотвратяване на инциденти и болести на работното място.

Снимка: Министерство на труда и социалната политика
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев